Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Auris geeft 30 tolken van TVcN een 'TOS' beleving

En wat voor een beleving!

TVcN heeft sinds 5 jaar een prettige samenwerking met Koninklijke Auris Groep. Een samenwerking waarbij tolken dagelijks worden ingezet om taalbarrières te overbruggen. En bij Auris zijn dat gesprekken met een taalbarrière gepaard met problemen met horen, spreken of taal.
Afgelopen maart kregen we het aanbod van Auris om met tolken het TOS ervaringscircuit te doorlopen.

30 tolken

We zijn gestart door het selecteren en aanschrijven van 275 tolken die het afgelopen jaar hebben getolkt voor Auris. Het enthousiasme is meteen groot. Ruim 60 tolken willen spontaan meedoen en er is maar plaats voor 30 tolken. In het najaar krijgen de volgende 30 tolken ook de kans om de TOS (taalontwikkelingsstoornis) te ervaren.

Doe de TOS

En dan is het 17 april. 30 tolken van TVcN zijn uitgenodigd bij Auris in Haarlem om te ervaren wat mensen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) dagelijks meemaken. Deze tolken kan je gerust professionals noemen op het gebied van audiologisch onderzoek en de verbinding naar de cliënt. Maar voor het echte werk moet je eerst ervaren en begrijpen wat de impact is van een TOS.

Belevingscircuit

Auris heeft daarom een circuit ontwikkeld waarin je alle facetten van een TOS aan den lijve ondervindt. In 2015 heeft Auris hiervoor de Simea Innovatieprijs gewonnen. Dit is een serieuze zaak en elke deelnemende tolk komt zichzelf dan ook behoorlijk tegen tijdens het circuit. Want hoe leg je een ander uit wat je bedoelt met droog beschuit in je mond? Nou niet dus. Je kan je simpel weg niet verstaanbaar maken. Hilarisch en confronterend. Of, hoe vindt je de weg in Malaga als de stem van de routegids steeds wegvalt en je grote delen van de route niet meer terug vindt. Dan ben je verdwaald en weet je niet meer waar je bent.

Reacties tolken

Dit zijn maar enkele voorbeelden uit het uitgebreide circuit met 10 opdrachten. Bij de afsluiting en evaluatie een paar uitspraken van tolken:
“Ik voelde dat ik weg wilde rennen omdat ik zoveel last had van de beperkingen.”
“Nu begrijp ik pas echt wat iemand met een TOS dagelijks ervaart.”
“Het was een ongelooflijke ervaring die ik elke tolk en mens gun die met TOS te maken heeft.”

Tot slot

Auris, hartelijk bedankt voor het mooie circuit en de goede zorgen. Wat geweldig dat we bij jullie mochten zijn en deze ervaring hebben gekregen.
Klik hier voor het filmpje van Folkert Bill, een jongvolwassene met TOS. Folkert legt uit hoe TOS ervaren wordt in het denken en handelen.

Stuur je vragen
naar Frank

Medewerker Human Resource Center +31(6)46933415 Whatsapp Mail

Stel je vragen aan Frank