Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Angst om een andere taal te spreken?

Veel mensen die een nieuwe taal leren, voelen een zekere mate van angst als het op situaties aankomt dat ze die taal daadwerkelijk moeten spreken. Men is snel bang om fouten te maken en daardoor ‘dom’ over te komen of niet te worden begrepen. Maar juist door een taal regelmatig te spreken, zul je sneller vooruitgang boeken.

Met de volgende tips kun je jouw angst om in een andere taal te spreken overwinnen!

Blijf bij wat je weet

Het kan een uitdaging zijn om te proberen je ideeën over te brengen in een andere taal, vooral wanneer je nog maar een paar honderd woorden kent. Het komt maar al te vaak voor dat mensen over een bepaald onderwerp beginnen en dan snel beseffen dat hun woordenschat tekort schiet. Voor je het weet sta je met je mond vol tanden en moet je toegeven dat je geen idee meer hebt waar het gesprek over gaat. Veel mensen durven dan niet zo snel meer een gesprek in die vreemde taal aan te gaan uit angst om weer een flater te slaan.

Het beste is om bij de onderwerpen te blijven die je goed kent. Ken je vijfhonderd woorden in de vreemde taal, gebruik dan deze vijfhonderd woorden om het beste te doen wat je kunt met je taalkennis. Spreek om de boodschap heen die je probeert over te brengen in de woorden die je kent, en hou je hieraan vast.

Zoek een sympathieke gesprekspartner

Probeer iemand te vinden die de taal goed spreekt, of nog beter een native speaker, die geduldig is en bereid is je op regelmatige basis te helpen met oefenen. Het kan intimiderend zijn om met native speakers te praten die niet gewend zijn te spreken met anderstaligen en niet het geduld hebben naar je te luisteren om de boodschap te begrijpen. Wat ook kan helpen is een gesprekspartner die dezelfde taal leert, maar wel al verder is. Met een geduldige gesprekspartner die jou helpt met de fouten die je maakt, zul je je niet zo angstig voelen en met sprongen vooruit gaan.

Oefen!

In onze moedertaal oefenen we regelmatig zonder dat we het als oefenen zien. Ga je naar de dokter, dan maak je in uw hoofd een lijstje van symptomen die je wilt bespreken. Ga je een woning bekijken waarin je interesse hebt, dan maak je misschien wel een lijstje met vragen die je wilt stellen aan de makelaar. Of wellicht heb je een vergadering op je werk en maak je notities over wat je iedereen wilt vertellen. Dit is oefenen.

Maak van oefenen een gewoonte in de nieuwe taal! Voordat je ergens de weg gaat vragen, voordat je de taxichauffeur vertelt waar je heen moet, voordat je in het hotel vraagt of de douche gerepareerd kan worden, of wat dan ook, oefen eerst even de zinnen. En geef dan ook gerust aan dat je de taal nog niet zo goed spreekt, zodat de ander er rekening mee kan houden met antwoorden. Oefening baart kunst nietwaar!?

Denk aan deze tips wanneer je in een andere taal wilt spreken en voor je het weet spreek je de taal met zelfvertrouwen!

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Meer weten over een andere taal?