Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

8 handige gratis apps voor op vakantie

De grote vakantieperiode is weer begonnen! Waar u ook heen gaat, uw smartphone gaat waarschijnlijk wel met u mee. Maak daar ook handig gebruik van! Tegenwoordig zijn er ontzettend veel handige apps voor op reis verkrijgbaar, van vertaalapps tot een vakantiedokter. Wij hebben voor u acht nuttige, gratis apps op een rijtje gezet!

Uiteraard beginnen we met een vertaalapp, want een eigen tolk meenemen op reis is zo kostbaar 😉 En tja, we kunnen er niet omheen dat dit toch Google Translate is. Al zijn we daar normaal geen fan van voor het vertalen van volzinnen of meer. Maar voor op reis is de app toch wel handig.

1. Google Translate

De Google Translate app maakt allerlei andere vertaalapps overbodig omdat hij multifunctioneel is. Vertalen is op verschillende manieren mogelijk. Het handige is dat de app offline beschikbaar is zodat u geen dure internetkosten hoeft te maken. De offline functie voor het zelf typen of kopiëren van tekst is beschikbaar in 52 talen (online in 103 talen). Maar dat is nog niet alles. De app bevat een instant spraakvertaalfunctie in twee richtingen in 32 talen en twee mogelijkheden om via de camera van de telefoon te vertalen. Instantcameravertaling (dus de camera richten op een tekst voor een directe vertaling) is mogelijk in 29 talen en dan is er ook nog de cameramodus om foto’s van tekst te vertalen in 37 talen.

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

2. HERE Maps

Een multifunctionele navigatieapp voor de auto, het OV of looproutes die ook offline beschikbaar is. Kaarten van 160 landen kunnen worden gedownload om te gebruiken voor offline navigatie met stembegeleiding (ook in het Nederlands). Verder biedt de app OV-informatie in meer dan 1200 steden met routebeschrijvingen met dienstregelingen en overstapmogelijkheden, routebeschrijvingen voor voetgangers en live verkeersinformatie voor meer dan 40 landen (online).

Gratis verkrijgbaar voor Android, iOS en Windows.

3. De Vakantiedokter

Met deze app van Zilveren Kruis kunt u vanuit uw vakantiebestemming direct te chatten met een medisch expert uit Nederland, ook als u geen klant bent bij Zilveren Kruis. Een verpleegkundige behandelt uw bericht en overlegt zo nodig met de arts. Is er een medische behandeling nodig, dan ontvangt u het adres van een ziekenhuis of apotheek in de buurt. Doorgaans hebt u binnen een uur antwoord op uw vraag. Het is zelfs mogelijk om foto’s van een zichtbare medische klacht mee te sturen. Voor deze app hebt u – logisch – wel een internetverbinding nodig.

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

4. WiFi Finder

Internetgebruik in het buitenland kan flink oplopen in kosten. Daarom is deze app handig voor het opzoeken van WiFi-locaties in uw omgeving. Maar liefst 550.000 locaties in 144 landen zijn vastgelegd en kunnen op de kaart vooraf gedownload worden. Daarbij kunt u de hotspots filteren op type locatie (café, hotel, etc.) en providertype. Het gaat hierbij overigens om zowel betaalde als gratis WiFi-hotspots. Echter kan een betaalde hotspot in veel gevallen wel goedkoper zijn dat het buitenlandse dataverbruik van uw eigen provider. En bij gratis hotspots moet u er uiteraard rekening mee houden dat uw telefoon minder veilig is voor misbruik van buitenaf.

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

5. SOS op reis

Paspoort gestolen in Mauritanië, autopech in Estland, buikpijn in Portugal, auto-ongeluk in Macedonië, portemonnee kwijt in Frankrijk. Hier denkt u liever niet aan. Maar overkomt het u, zoals elk jaar duizenden Nederlanders, dan komt deze app goed van pas om in noodsituaties de juiste hulp te vinden. De app biedt in ruim 200 landen toegang tot landelijke alarmdiensten. Verder kunt u telefoonnummers opzoeken voor het blokkeren van bankpassen en creditcards, als ook nummers van Nederlandse ambassades en consulaten. Ook kunt u via de app autoschade melden aan uw autoverzekeraar. Handig is ook dat u polisnummers van verzekeringen vooraf kunt invoeren zodat u die altijd direct bij de hand hebt.

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

6. Uw rechten als passagier

Ooit gestrand op een Europese luchthaven? Uw bagage kwijtgeraakt? Met deze gratis app van de Europese Commissie kunt u overal onmiddellijk zien wat uw rechten zijn. U kunt deze app gebruiken voor alle vormen van vervoer in de EU: vliegtuig, trein, bus of boot. Met deze app ontdekt u via de heldere vragen en antwoorden snel wat uw rechten zijn en wat u in uw situatie concreet kunt doen. De app is ook geschikt voor slechtzienden (toestelafhankelijk), beschikbaar in 25 talen en bruikbaar zonder internetverbinding.

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

7. Douane reizen

Vliegt u naar Nederland? Waar moet u op letten met uw reisbagage? Lees wat u wel of niet zo maar mee mag nemen op uw vlucht naar Nederland. In de app leest u heel overzichtelijk de regels over geneesmiddelen, geld, etenswaren, drank, tabak, dieren, planten en nog veel meer. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen binnen de EU reizend en van buiten de EU komend. De app bevat een handig overzicht van de EU-landen en de uitzonderingsgebieden. De app is ook offline te raadplegen. Alleen voor updates en het volgen van hyperlinks naar een aanvullende informatie is een internetverbinding nodig.

Gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

8. TripAdvisor

Op TripAdvisor kunt u terecht voor miljoenen reizigersbeoordelingen, foto’s en kaarten van accommodaties, hotels en bezienswaardigheden overal ter wereld. Met meer dan 225 miljoen reizigersbeoordelingen en -meningen, maakt TripAdvisor het makkelijk om de laagste vluchttarieven, de beste hotels, geweldige restaurants en leuke activiteiten en bezienswaardigheden te vinden, waar u ook bent. Bovendien kunt u met slechts één tik hotels, restaurants en vluchten boeken.

Gratis verkrijgbaar voor Android, iOS en Windows.

Vragen?
stel ze aan Eva

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Ga je op zakenreis? Onze tolken helpen je graag!