Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

Ben jij klaar voor het nieuwe register van bureau Wbtv?  

Tolk en nog niet beëdigd?

Dan is dit bericht voor jou.

Je hebt er vast over gehoord: het programma Tolken in de Toekomst. Vanuit de overheid en Bureau Wbtv is geconstateerd dat het register onvoldoende aan de vraag vanuit de overheidsinstanties voldoet. Dit betekent dat organisaties met de afnameplicht regelmatig tolken inzetten van buiten het register. Daarom is er onderzoek gedaan van het register naar de inschrijfvoorwaarden. Met als doel, betere aansluiting op de vraag van de afnemers. Nu bestaat de vraag voor een groot deel uit tolken op C1-niveau, het taalvaardigheidsniveau van huidige registertolken. Ook zijn er organisaties die tolken met een B2- niveau voldoende vinden. Deze organisaties maken nu geen gebruik van het tolkenregister.

Toekomstige vormgeving register

Op dit moment legt bureau Wbtv de laatste hand aan een gedifferentieerd tolkenregister. Dit betekent: naast het huidige C1 niveau ook een minimum taalvaardigheidsniveau B2-niveau. Voor tolken die al in het register opgenomen zijn (C1-niveau) verandert er niets. Het register maakt een duidelijk onderscheidt tussen C1-tolken en B2-tolken. Voor organisaties met de afnameplicht blijft de inzet van C1-tolken gelden. Andere organisaties, waaronder ook een aantal overheidsorganisaties, mogen straks kiezen of zij een C1-tolk of B2-tolk inzetten. De bedoeling is dat bemiddelaars uiteindelijk alleen tolken inzetten die in het register zijn ingeschreven.

Wat kan je de komende tijd verwachten?

Bureau Wbtv heeft de inschrijfvoorwaarden en kaders van het gedifferentieerde register nog niet gepubliceerd. Zodra dit bekend is informeren we je. Wel kan je je nu aanmelden voor de nieuwsbrief van het programma  ‘Tolken in de Toekomst’. Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief van het programma Tolken in de Toekomst. Hou ook de website van Bureau Wbtv in de gaten voor meer informatie. En, je nu alvast gaan voorbereiden op de komende registratie is ook handig.

B2 of C1 niveau?

Weet jij of je B2 of C1 niveau hebt? En hoe kom je daar dan achter? Met de Talent Academy gaan we je helpen. Daarvoor is het belangrijk dat we weten wat jij kan en wilt ontwikkelen.

Vul hier het formulier in ( 6 korte vragen) en we sturen je een persoonlijk trainingsaanbod zodat jij straks klaar bent voor registratie in het register.

 

Stuur je vragen
naar Frank

Medewerker Human Resource Center +31(6)46933415 Whatsapp Mail

Vragen?