Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22

SKJ punten voor ‘Van Baklava tot Stroopwafel’

Geweldig! De cultuurworkshop ‘Van Baklava tot Stroopwafel’ is officieel geaccrediteerd. De Jeugd en Gezinsprofessionals ontvangen nu 3 PE (permanente educatie) punten voor de workshop.

SKJ

Sta je ingeschreven in het SKJ Kwaliteitsregister? Dan kan je als Jeugd en Gezinsprofessionals vanaf 01/11 aan de workshop deelnemen en ontvang je 3 accreditatie PE punten. Zonder extra kosten.

‘Van Baklava tot Stroopwafel’

De workshop behandelt op een interactieve manier, onderwerpen zoals werk en opleiding, gezin en gezondheid, geschiedenis en religie. Door de persoonlijke verhalen van de cultuurspecialisten ga je opzoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen de Nederlandse en Eritrese/Somalische/Syrisch Arabische culturen. Na de workshop begrijp je de manier waarop mensen vanuit een andere cultuur reageren en handelen. Je gaat elkaar beter leren begrijpen. Bovendien geven we praktische handvatten die je direct kan toepassen in je dagelijkse werk.

Interactief

De interactieve workshop bestaat uit een kennisquiz, filmpjes, een rollenspel en ruimte voor vragen van de deelnemers zelf. De workshop is geschikt voor groepen van 8 tot 12 deelnemers. Mocht je je individueel willen inschrijven, neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Wie zijn de trainers?

We werken met consultants uit alle culturen. Elke specialist heeft zijn/haar eigen cultuur achtergrond en kennis van alle normen en waarden die bij de cultuur horen. Ze hebben zelf cultuurverschillen ervaren toen ze in Nederland kwamen wonen en geven daarom duidelijke, praktische en handige voorbeelden.

Inzicht in culturen

Door het volgen van de workshop krijg je inzicht in de twee gekozen culturen en begrijp je beter elkaars waarden, normen en referentiekaders. Ook geven we je praktische tips die je direct toe kan passen. Deze eerste stap in het herkennen van cultuur sensitiviteit helpt je om je taken makkelijker  uit te voeren.

We bieden de workshop ‘Van Baklava tot Stroopwafel’ aan in drie culturen:

  1. Eritrees – Syrisch Arabisch
  2. Eritrees – Somalisch
  3. Somalisch – Syrisch Arabisch

Uiteraard mag je ook kiezen uit één cultuur.

 

Vragen?
Stel ze aan Rianne

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Stel hier je vragen.