Corona update (23 maart 2020):
Tolk nodig? Een conference call of video is dé oplossing

Op dit moment werken we allemaal thuis om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Toch zijn er gesprekken die door moeten gaan waarbij een tolk nodig is. Had je al gedacht aan een conference call met tolk? Of een videotolk? Tijdens het gesprek hoef je dan niet op dezelfde locatie te zijn als jouw relatie of cliënt en heb je wel het gemak van een tolk.

Conference call met tolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22 of online met deze link.
 2. Er wordt gevraagd naar de gewenste taal.
 3. De verbinding met de tolk wordt gemaakt.
 4. Een instructiebandje wordt gestart.
 5. De verbinding met de cliënt/relatie en de andere gesprekspartners wordt gemaakt.
 6. Let op: wanneer je niet gelijk verbinding kan maken met een van de gesprekspartners toets dan *0# om het opnieuw te proberen, verbreek de verbinding niet.

Download gratis het handige overzicht!

Een conference call is mogelijk met maximaal 5 personen: jij, de cliënt/relatie, de tolk en maximaal 3 andere gesprekspartners. Bij een schaarse taal, kan je beter de conference call met tolk vooraf reserveren. In 80% van alle 200 talen heb je direct een tolk aan de lijn.

Videotolk aanvragen:

 1. Bel 088 255 52 22.
 2. Geef aan dat je geïnteresseerd bent in een videotolk.
 3. Geef aan welk videoplatform je wilt gebruiken.
 4. Wij denken met je mee over de juiste (technische) oplossing, we ondersteunen de meeste videoplatforms.*
 5. Ons doel is om binnen 24 uur een tolk voor jouw videodienst te hebben!

TVcN blijft 24/7 voor jou beschikbaar. Tolk direct spreken of reserveren? Bel 088 255 52 22 of vraag online aan met deze link.

*Het is belangrijk dat het videoplatform de mogelijkheid biedt om voorafgaand aan het gesprek een deelname link te delen met de tolk.

Binnen 1 minuut een tolk aan
de lijn?
Bel: 088 255 52 22
Thuiswerken door corona?
Tolk nodig?
Een conference call is de oplossing.

SKJ punten voor ‘Van Baklava tot Stroopwafel’

Geweldig! De cultuurworkshop ‘Van Baklava tot Stroopwafel’ is officieel geaccrediteerd. De Jeugd en Gezinsprofessionals ontvangen nu 3 PE (permanente educatie) punten voor de workshop.

SKJ

Sta je ingeschreven in het SKJ Kwaliteitsregister? Dan kan je als Jeugd en Gezinsprofessionals vanaf 01/11 aan de workshop deelnemen en ontvang je 3 accreditatie PE punten. Zonder extra kosten.

‘Van Baklava tot Stroopwafel’

De workshop behandelt op een interactieve manier, onderwerpen zoals werk en opleiding, gezin en gezondheid, geschiedenis en religie. Door de persoonlijke verhalen van de cultuurspecialisten ga je opzoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen de Nederlandse en Eritrese/Somalische/Syrisch Arabische culturen. Na de workshop begrijp je de manier waarop mensen vanuit een andere cultuur reageren en handelen. Je gaat elkaar beter leren begrijpen. Bovendien geven we praktische handvatten die je direct kan toepassen in je dagelijkse werk.

Interactief

De interactieve workshop bestaat uit een kennisquiz, filmpjes, een rollenspel en ruimte voor vragen van de deelnemers zelf. De workshop is geschikt voor groepen van 8 tot 12 deelnemers. Mocht je je individueel willen inschrijven, neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Wie zijn de trainers?

We werken met consultants uit alle culturen. Elke specialist heeft zijn/haar eigen cultuur achtergrond en kennis van alle normen en waarden die bij de cultuur horen. Ze hebben zelf cultuurverschillen ervaren toen ze in Nederland kwamen wonen en geven daarom duidelijke, praktische en handige voorbeelden.

Inzicht in culturen

Door het volgen van de workshop krijg je inzicht in de twee gekozen culturen en begrijp je beter elkaars waarden, normen en referentiekaders. Ook geven we je praktische tips die je direct toe kan passen. Deze eerste stap in het herkennen van cultuur sensitiviteit helpt je om je taken makkelijker  uit te voeren.

We bieden de workshop ‘Van Baklava tot Stroopwafel’ aan in drie culturen:

 1. Eritrees – Syrisch Arabisch
 2. Eritrees – Somalisch
 3. Somalisch – Syrisch Arabisch

Uiteraard mag je ook kiezen uit één cultuur.

 

Vragen?
Stel ze aan Rianne

+31 (0)88 255 52 22 Whatsapp Mail

Stel hier je vragen.