Congrestolk

Bij een internationaal congres of evenement is het van belang dat iedereen in elke taal wordt gehoord en begrepen. Met de congrestolken van TVcN bent u verzekerd van een optimaal communicatieresultaat.

Congrestolken is het simultaan (nagenoeg gelijktijdig) overbrengen van een gesproken boodschap in de ene taal naar de andere taal. Het wordt bijvoorbeeld uitgevoerd tijdens internationale topbijeenkomsten, bilaterale en multilaterale bijeenkomsten van staatshoofden en regeringsleiders en uiteraard professionele congressen en evenementen, maar ook tijdens seminars en kleinschaligere meetings.

Bij grote congressen in een grote ruimte en met veel anderstalige gasten geschiedt het tolken doorgaans vanuit tolkencabines met de daarbij behorende geluidsapparatuur. Is er slechts een kleine groep anderstalige gasten, dan is het ook mogelijk om gebruik te maken van mobiele tolkensets, de zogenaamde fluistersets. En wanneer het gaat om slechts enkele anderstalige gasten, dan is er nog de mogelijkheid om per gast een fluistertolk in te zetten. Deze tolk blijft bij de aan hem of haar toegewezen gast en fluistert letterlijk de vertaling in diens oor.

Uitgebreid netwerk congrestolken
TVcN beschikt over een uitgebreid netwerk van erkende en ervaren congrestolken die kunnen werken in tolkencabines, met fluistersets of als één-op-één fluistertolk. Een congrestolk van TVcN voldoet altijd aan de hoogste eisen op het gebied van taalbeheersing en vakkennis. Naast hun perfecte taalbeheersing, houden congrestolken bovendien nauwgezet rekening met cultuurverschillen bij het tolken. TVcN biedt u:

  • Erkende en zeer ervaren congrestolken: alleen of in teamverband
  • Professioneel advies en ondersteuning bij de organisatie
  • Begeleiding tijdens het congres: één vaste contactpersoon gedurende het gehele evenement
  • Alle techniek en apparatuur tot in de puntjes geregeld: van fluistersets tot tolkencabines

Bij het inzetten van congrestolken werken wij volgens de code beroepsethiek van AIIC. AIIC staat voor het Franse ‘Association Internationale des Interprètes de Conférence’, een internationale beroepsvereniging van congrestolken.

Referenties van klanten
TVcN heeft veel ervaring met het inzetten van congrestolken bij klanten. Gemiddeld worden onze diensten beoordeeld met een 8!

Dit zeggen onze klanten over de afgenomen congrestolkdiensten:

“Wij zijn altijd zeer tevreden met de tolken die we via TVcN hebben. De tolken hebben een zeer goede beheersing van de taal en we krijgen altijd veel complimenten van de gasten over de tolken. Het is een zware klus, zeker gezien niet elke spreker even duidelijk is. Petje af! Fijne samenwerking.”

“Dit was de eerste ervaring met TVcN en bij voorkomende gelegenheden zeker niet de laatste.”

“Goede professionele omgang met ons als klant, geen klachten gehad over de vertalingen.”

“Voor herhaling vatbaar!”

Meer informatie over congrestolken
Ziet u ook het belang van congrestolken in voor uw congres of evenement? Voor meer informatie over congrestolken, bekijk ook onze flyer Congrestolk en de blogs:

Contact
Neem contact met ons op om uw wensen voor uw meertalig evenement te bespreken via 088 - 255 52 91 of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een congrestolk.

   Direct een afspraak maken

Lees meer over