tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Rond de wereld taalquiz

  • Geplaatst door TVCN |
  • 3-08-2017

Ben je goed in talen? En zo ja, weet je dan welk land de hoogste taalkundige verscheidenheid heeft? Of wanneer je ‘namaste’ tegen iemand zegt? Of in welke taal ‘cerveza’ bier betekent? Of wil je juist wat meer over talen leren? Test nu jouw taalkennis met deze quiz!

1. Wanneer zeg je ‘namaste’ tegen iemand?
a. Wanneer je iemand zijn huis verlaat
b. Wanneer je iemand begroet
c. Als je met rust gelaten wilt worden
d. Als je het eens bent met wat iemand zegt

2. Je ziet in een land een 8-hoekig (7 zijden) stopbord met daarop de woorden ‘stop’ en ‘arrêt’. In welk land ben je?
a. Frankrijk
b. Kameroen
c. België
d. Canada

3. In welk land betekent 'cerveza' bier?
a. Spanje
b. Tsjechië
c. Brazilië
d. Italië

4. Welk land heeft de hoogste taalkundige verscheidenheid met een geschat aantal van 820 gesproken talen?
a. India
b. Nigeria
c. Papoea-Nieuw-Guinea
d. China

5. Wat is er bijzonder aan een aantal geldautomaten van de Vaticaanse Bank?
a. Je kunt Latijn als taal selecteren
b. De Spaanse audio optie maakt gebruik van de stem van de Paus
c. Terwijl je op je geld wacht, hoor je een gebed in de door jou gekozen taal
d. Je krijgt geld in zilverstukken

6. In een café in Rome mors je een drankje op iemand. Je biedt je excuses aan en je krijgt als antwoord: “Ti rifaccio la dentatura.” Moet je je zorgen maken?
a. Ja, er is je zojuist verteld dat je tanden worden herschikt
b. Nee, er is je zojuist verteld dat je een mooie lach hebt

7. In welk land gebruikt de lokale bevolking de zin “niet mijn circus, niet mijn apen” wanneer zij ‘niet mijn probleem’ bedoelen?
a. Polen
b. Marokko
c. Ghana
d. Brazilië

8. Welke van deze landen erkent Russisch niet als officiële taal?
a. Belarus
b. Roemenië
c. Kazachstan
d. Tadzjikistan

9. Hakuna matata, wat ‘geen zorgen’ betekent, is over de hele wereld een populaire uitdrukking afkomstig uit de film The Lion King. Maar uit welke taal komt deze uitdrukking?
a. Igbo
b. Swahili
c. Afrikaans
d. Yoruba

10. Wat is de derde meest gesproken taal in de Verenigde Staten?
a. Cherokee
b. Vietnamees
c. Italiaans
d. Chinees

11. In welke regio kun je een kolonie van Welsh-sprekers vinden?
a. Patagonië
b. Nieuw-Zuid-Wales
c. De Canadese Rocky Mountains
d. De Zwitserse Alpen

12. “Zelfde, zelfde maar anders” is een veel voorkomende uitdrukking wat ‘vergelijkbaar’ betekent. Maar in welk land?
a. India
b. China
c. Thailand
d. Peru

Antwoorden:
1.a | 2.d | 3.a | 4.c | 5.a | 6.a | 7.a | 8.b | 9.b | 10.d | 11.b | 12.c