tvcn Tolk - en Vertaalcentrum Nederland

Vragen of tolk reserveren?

Bel: 088 255 52 22

Quiz: Wat weet u over vlaggen?

  • Geplaatst door TVCN |
  • 14-07-2015

Wist u dat wij tolken en vertalers hebben in zo’n 130 talen? Bij deze talen horen landen, maar bij landen horen ook vlaggen. En omdat de vakantie weer is begonnen, vonden wij het leuk om daarom eens een vlaggenquiz samen te stellen! Wat weet u over vlaggen?

Spacer

Spacer

Spacer

1. Bij welk land hoort deze vlag?

1                       

A. Argentinië
B. Estland
C. Roemenië
D. Griekenland

2. En deze?

2

A. Noorwegen
B. Zweden
C. Letland
D. Finland

3. En deze?

3

A. Turkije
B. Iran
C. Libië
D. Marokko

4. En deze?

4

A. Estland
B. Letland
C. Bahama’s
D. Colombia

5. En deze?

5

A. Taiwan
B. China
C. Zuid Korea
D. Mongolië

6. De Albanese vlag wordt gekenmerkt door een adelaar, maar hoeveel hoofden heeft deze?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

7. Welk mythische dier is afgebeeld op de vlag van Whales?
A. Feniks
B. Slang
C. Draak
D. Griffioen

8. Welk dier houdt een zwaard vast op de Sri Lankaanse vlag?
A. Beer
B. Aap
C. Leeuw
D. Tijger

9. Welk centraal Afrikaans land heeft een vogel op de vlag?
A. Oeganda
B. Democratische Republiek Congo
C. Centraal Afrikaanse Republiek
D. Rwanda

10. Welk dier bijt een slang in het midden van de Mexicaanse vlag?
A. Haai
B. Mangoeste
C. Leeuw
D. Adelaar

11. Hoe wordt de studie van vlaggen genoemd?
A. Vlagging
B. Heraldiek
C. Flagologie
D. Vexillologie

12. Wat verbindt de vlaggen van Tsjaad en Roemenië?
A. Ze zijn beide ontworpen door dezelfde kunstenaar
B. Ze werden in hetzelfde jaar aangenomen
C. Ze zien er nagenoeg hetzelfde uit
D. Ze zijn beide voorzien van een unieke kleur, bekend als ‘belushi blue’

13. Welk land heeft de uitdrukking ‘Ordem e Progresso’ (orde en vooruitgang) op de vlag?
A. Belize
B. Brazilië
C. Rusland
D. Laos

14. Welk wapen staat afgebeld op de vlag van Mozambique?
A. Machete
B. Kanon
C. AK47
D. Speer

15. Wat is het enige land ter wereld met een vlag met meer dan vier zijden?
A. Mongolië
B. El Salvador
C. Tonga
D. Nepal

 

 Antwoorden:
1.A | 2.B | 3.C | 4.A | 5.C | 6.B | 7.C | 8.C | 9.A | 10.D | 11.D | 12.C | 13.B | 14.C | 15.D